Van de Timburgt

  Nieuws
  Ras
  Pupinfo

  Reuen
  - Mister Robinson
  - Joerie

  Teven
  - Jill
  - Demi
  - Jip
  - Ella
  - Nikita
  - Madame Pompadour
  - Benthe

  Foto's
  Pension
  Gastenboek
  Contact
  Links


Onze Jack Russells krijgen een fijne leerzame jeugd. Ze doorlopen diverse gehoorzaamheidscursussen, krijgen jachttraining en worden uitermate goed gesocialiseerd. Ze worden al heel jong mee op pad genomen naar allerlei locaties zoals winkels, markten, bos, strand en worden aan allerlei verkeer gewend. Bij dit alles hebben ze in eerste instantie veel steun aan de moederhond, van haar zien ze dat het niet eng is.

In een later stadium gaan ze zonder moeder op pad maar wel met een broertje of zusje uit het nest. Nog later gaan ze alleen op pad en zo leren wij ze zelfstandig te worden.

Als ze volwassen zijn worden ze medisch getest op patella luxatie en krijgen ze een oogonderzoek om erfelijke afwijkingen uit te sluiten. Ook gaan ze een aantal keren naar de show waar ze minimaal twee maal een Zeer Goed moeten behalen om in aanmerking te komen voor pupbemiddeling via de rasvereniging.

Als ze aan al deze eisen voldoen gaan wij een geschikte reu uit zoeken waarbij wij ook weer letten op het karakter van de reu en ook de reu moet aan bovenstaande eisen voldoen.

De pups worden in huis geboren in een speciale werpkist c.q. kraamverblijf. Vanaf de eerste dag na de geboorte komen de pups dagelijks in handen. Ze worden gewogen en gecontroleerd of alles in orde is. Ook andere honden in huis maken kennis met de pups. Op twee weken leeftijd worden de pups voor de eerste keer ontwormd. Vervolgens worden de pups op 4-6-8 weken leeftijd nogmaals ontwormd. Vanaf drie weken leeftijd krijgen de pups vast voedsel en "socialisatiecursus".
Voor meer info over de voeding: Voeding